Neix el Club Futbol Sala Solsona-Amisol, el primer equip adaptat de la ciutat

 

L’activitat s’ha dut a terme gràcies a una sinergia entre l’associació Amisol i el Futbol Sala Solsona 

 

El Club Futbol Sala Solsona-Amisol és el primer equip de futbol per a persones amb discapacitat intel·lectual de la ciutat. L’equip està inscrit a la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual (ACELL). Creat arran d’un acord entre l’associació Amisol i el Futbol Sala Solsona, està format per deu jugadors i una jugadora, un dels quals és extern a l’Amisol.  

La iniciativa va sorgir de la demanda de persones ateses de l’Amisol durant el projecte Sinergies, dirigit pel servei d’oci de l’associació, que es va encarregar de conèixer les preferències de cada persona durant el temps de lleure.  

Una de les demandes va ser de la Lurdes Ferrete, que ja havia tingut l’oportunitat de jugar a futbol de més petita, amb el seu germà, però mai no ho havia fet de forma reglada. Ferrete explica: “M’agrada molt jugar-hi, perquè és una manera de fer esport, de passar una bona estona, de fer pinya amb els companys i de conèixer més gent. Vull aprofitar també per agrair a les entrenadores per fer-nos aprendre cada dia més.” 

Des del mes de novembre l’equip entrena un cop per setmana i està previst que durant aquesta temporada participi en el campionat provincial i al de Catalunya, com també que juguin diferents partits amistosos. David Estany, president del club Futbol Sala Solsona, destaca la rebuda de l’activitat: “Volem i esperem que sigui un projecte de molta llarga durada i animem a tots els clubs que s’impliquin en projectes com aquest”.   

Tot i l’èxit de la iniciativa l’equip actual és considerat un pas temporal per aconseguir una inclusió completa en el lleure esportiu. La responsable del servei d’oci, Maria Díaz, apunta: “L’equip que s’ha creat és un exemple d’esport adaptat, però l’objectiu final és aconseguir un esport inclusiu, en aquest cas un equip de futbol unificat. És a dir, crear equips mixtos, formats per persones amb discapacitats però obert a la comunitat”.  

Un exemple d’esport inclusiu és la incorporació d’una persona atesa de l’associació Amisol a un equip del Futbol Sala Solsona, que es va fer efectiva durant la darrera temporada.

No Comments

Post A Comment

X