El Servei d’Oci de l’associació Amisol celebra un any

El servei s’encarrega de fomentar la inclusió social en el temps de lleure de les persones ateses 

 

Finalitza el primer any del projecte: Gaudeix del teu temps: Servei d’oci inclusiu de l’associació Amisol. El projecte ha permès la creació del Servei d’Oci, que vetlla per la inclusió social en el temps de lleure de les persones ateses a l’associació.  

 

El Servei d’Oci ha posat el focus en els interessos de cada persona atesa, és a dir, s’ha centrat en l’atenció a la persona posant-la en el centre. Maria Díaz, coordinadora del servei, explica: “Es va elaborar una enquesta per conèixer amb què, com i amb qui volien dedicar el temps de lleure totes les persones ateses pel servei, i d’aquesta manera, fomentar l’autodeterminació.” A més, les activitats han creat sinergies amb entitats i empreses del territori. 

 

Un tipus d’activitats que s’han organitzat han estat les terapèutiques. En aquest cas: artteràpia, que s’ha dut a terme setmanalment i que ha fomentat l’expressió de les emocions dels participants a través de la utilització de materials artístics; equinoteràpia, activitat mensual que ha incentivat el desenvolupament a nivell motriu, social, emocional, cognitiu i de comunicació gràcies el contacte directe amb els cavalls; i, ens agrada la música, un seguit d’activitats musicoterapèutiques com un taller de música setmanal i classes de música individuals, que s’han realitzat als recursos comunitaris, és a dir, als centres d’ensenyament musical de la ciutat. 

 

L’any temàtic de les arts plàstiques també ha estat una altra de les iniciatives en la qual ha participat el servei. A través de la pintura, entesa com una eina de transformació social, les persones ateses a l’Amisol s’han expressat pintant peces de trencaclosques. Les peces, conjuntament amb altres pintades per professionals, s’han exposat als carrers de Solsona i a l’interior del Seminari, edifici on actualment s’ubica part de l’associació. A més, dins el marc de l’any temàtic també es va participar en un workshop del Festival Errant.  

 

Una altra activitat ha estat la participació en el Carnaval de Solsona per fer-ne una festa per a tothom. Per aconseguir-ho, es va dur a terme un procés de recerca de les dificultats d’inclusió de les persones amb discapacitat dins del Carnaval, així com un vídeo de difusió perquè tota la societat les pogués conèixer. L’objectiu era fomentar un paper actiu i participatiu de les persones de l’entitat durant la festa. A més, s’ha construït un gegant adaptat, el Pop, que va acompanyat de la creació d’una nova comparsa.  

 

Així mateix, l’associació ha disposat d’un hort, gestionat per les persones ateses amb la col·laboració de voluntaris. L’activitat ha treballat la responsabilitat, la paciència, la perseverança, el treball cooperatiu, la memòria i l’autorealització. Finalment, una vegada al mes s’han organitzat sortides per conèixer l’entorn, en l’àmbit comarcal i intercomarcal, com una sortida sensorial a la natura o un cap de setmana per practicar esports de muntanya.

No Comments

Post A Comment

X