Amisol il·lustra tres murs de l’exterior del camp de futbol de Solsona 

L’activitat s’emmarca dins del projecte “Any de les arts plàstiques 2021” 

 

L’associació Amisol pinta tres murs exteriors del camp de futbol, cedits per l’Ajuntament de Solsona. La iniciativa és una de les accions recollides dins l’any temàtic que l’entitat ha organitzat enguany i que gira entorn les arts plàstiques.  

 

Els murs, que s’ubiquen a les parts reservades per les entitats, s’han dissenyat i pintat de forma col·laborativa. L’objectiu de l’acció era “que totes les persones d’Amisol poguessin participar activament, tant en la idea del que es projectaria, com en els colors i la manera d’expressar-ho”, explica l’Anna Delgado, artista i treballadora de l’associació. “Per fer-ho conjuntament es va organitzar un taller en el qual els vaig plantejar: ‘Que us agradaria dir a les persones que miraran el dibuix?’”, afegeix. 

 

Alguns dels lemes que van sorgir en el taller van ser: “Tots necessitem una casa quan plou, neva, fa calor…”,  “Les muntanyes són de tots, respectem-les”, “El cel ben net, sense fum”, “M’agraden les flors maques, com les persones maques” o “Que tinguem un cor molt gran per a tothom”. Així doncs, els temes que més es van repetir van ser els relacionats amb la natura, l’habitatge, la solidaritat i la contaminació, temàtiques presents en el mural final.  

 

Després del taller, seguint l’estètica dels dibuixos proposats, es va dissenyar la pintura completa, en la qual es poden observar diferents parts de les il·lustracions dins de peces de trencaclosques. L’obra fa referència al trencaclosques gegant muntat per l’entitat el setze  d’octubre, dia en què es va celebrar l’acte comunitari de l’any temàtic. 

 

Les peces úniques del trencaclosques signifiquen la diversitat, tothom és diferent i cadascú té la seva naturalesa atès que no hi ha cap peça igual i no existeix cap persona igual. Tot i això, ser diferents no és un impediment per tenir un lloc dins de la societat, tots encaixem per un objectiu comú. El projecte té l’objectiu, a més, de projectar l’art com una eina d’inclusió que permet crear xarxa amb altres artistes i associacions, oferir un altaveu per a tothom i donar visibilitat a les persones amb discapacitat. 

 

L’any de les arts plàstiques es conclourà el dia 3 de desembre, amb motiu del dia Internacional de les persones amb discapacitat en el qual s’inaugurarà l’exposició final.

No Comments

Post A Comment

X