Actes del Carnaval de Solsona s’interpretaran en llengua de signes

La novetat és una iniciativa d’Amisol i de l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona 

 

El Carnaval de Solsona inclourà la interpretació en llengua de signes catalana (LSC) de diferents actes de la festa. La proposta va sorgir d’una sinergia entre Amisol i l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona. 

 

El primer acte signat serà l’Entrega de Bojos, el divendres 18 de febrer. Durant el cap de setmana de Carnaval s’interpretarà la presentació del Matarruc d’Honor i la Bramada, el dissabte 26 de febrer, i el Sermó i els ballets el diumenge 27 de febrer. El dia del Carnaval infantil, dilluns 28 de febrer, també comptarà amb aquesta novetat: la llengua de signes hi serà present al Sermó infantil, a la Bramada, a la presentació del Matarruc infantil i als ballets.  

 

La Casa Social del Sord de Manresa i Comarques (CASMACS) serà l’associació encarregada de la interpretació en llengua de signes dels actes. L’entitat va ser creada amb l’objectiu de millorar la vida de les persones amb sordesa a través de l’acompanyament, el creixement personal i la solidaritat.  

 

La interpretació amb llengua de signes és una de les propostes dins del Carnaval per a tothom. Carla Vendrell, gerent de l’Associació Amisol explica que la finalitat és: “Guanyar visibilitat i eliminar estigmes. Tothom té dret a gaudir de l’oci i de les activitats que es fan a la comarca. Hem començat pel Carnaval, però la idea és obrir-ho a tots els actes que es facin al territori.” 

 

Altres iniciatives d’aquest projecte han estat la creació del Pop, un gegant inclusiu, i la reserva d’espais per a persones amb mobilitat reduïda als actes centrals de la festa.

No Comments

Post A Comment

X