Treballadors d’Amisol fan una donació de mil euros a entitats socials solsonines 

Treballadors d’Amisol han fet una donació de cinc-cents euros a la Cugula i de cinc-cents euros més al Rebost Solidari del Solsonès. Les recaptacions, en les quals hi han participat cinquanta-quatre treballadors, s’han dut a terme seguint el mètode Teaming, que consisteix en petites donacions mensuals d’un euro que s’inverteixen en projectes socials.  

 

Pep Vilà, membre de la comissió del Teaming, explica que s’han escollit com a beneficiàries la Cugula i el Rebost Solidari del Solsonès per: “La proximitat. En el cas de la Cugula s’ha fet la donació per col·laborar amb la visibilització del col·lectiu LGTBIQ+. Pel que fa al Rebost Solidari, a part de per tota feina que fan, perquè som conscients de les necessitats que hi ha.” 

 

El març del 2019 Amisol i tres entitats socials més van impulsar la primera jornada de responsabilitat social empresarial Actua 365, on Jil Van Eyle, fundador del Teaming, va fer una conferència sobre la iniciativa, que va ser transmesa als treballadors de l’entitat. D’aquesta manera, els qui ho van creure oportú s’hi van adherir. Actualment, el grup resta obert i tots els treballadors en poden formar part de forma voluntària. 

 

Així doncs, Amisol s’encarrega de recol·lectar un euro dels treballadors que ho especifiquin i guardar-lo en un compte exclusiu per la iniciativa. Paral·lelament, una comissió s’encarrega de reunir-se amb els treballadors, informar de la quantitat recaptada i dirigir les votacions per escollir els projectes beneficiaris. Les donacions es van començar a fer efectives el juny del 2019 mentre que l’entrega dels xecs s’ha dut a terme aquest mes. 

 

A més, l’associació també compta amb un projecte Teaming obert a tota la comunitat per col·laborar amb la nova llar residència, ubicada a l’edifici del Seminari. La iniciativa es pot trobar a la pàgina oficial del Teaming (https://www.teaming.net/unanovallar-residenciaperamisol) 

 

Teaming va néixer el 1999 però va entrar a formar part de la xarxa en línia el 2011 amb l’objectiu de fomentar la solidaritat a través de la tecnologia. La plataforma segueix la filosofia que cada persona sola amb un euro al mes no pot aconseguir molt però amb la unió de moltes persones es poden arribar a finançar grans projectes. 

No Comments

Post A Comment

X