amisol

NOVA MOBILITZACIÓ

Milers de persones tornarem a sortir al carrer per defensar l’actual model d’inserció laboral i per garantir la continuïtat dels serveis assistencials per les persones amb discapacitat i especials dificultats
La manca de solucions sobre finançament públic posa en risc 10.000 llocs de treball i els serveis d’atenció a més de 40.000 persones amb discapacitat i especials dificultats
El 21 de maig, d’11.00 a 13.00 del matí, ens concentrarem davant de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies (Pg. Taulat 266-270, Barcelona).
Les persones, famílies i entitats fa mesos que estem denunciant la greu situació dels serveis d’atenció i suport a les persones amb discapacitat i especials dificultats. Concretament, el passat 11 d’abril 6.000 persones ens vam manifestar pels carrers de Barcelona per denunciar aquesta situació.
Portem 10 anys de congelació del finançament, retallades, problemàtiques sobrevingudes que no s’han abordat, avenços socials com l’increment de l’SMI que no s’ha contemplat com fer-los efectius per la nostra realitat; i arribem al 2019 amb una situació límit on la manca de finançament públic posa en risc 10.000 llocs de treball i la sostenibilitat dels serveis d’atenció a més de 40.000 persones.
Després de la manifestació de l’11 d’abril ens hem sentit escoltats i el nostre govern comparteix que hi ha una greu problemàtica que cal solucionar, però ens emplacen a seguir parlant-ne durant els pròxims mesos. La situació és molt greu i necessitem compromisos immediats i solucions urgents.
El pròxim 21 de maig ens tornarem a manifestar, aquest cop davant la conselleria de Treball Afers Socials i Famílies perquè fem confiança en el nostre govern, que és qui ha de liderar la concreció de les solucions que necessitem i estem convençuts de la seva responsabilitat envers les persones amb discapacitat i especials dificultats. El que no tenim és el temps que ens demanen per esperar les solucions.
Cal remarcar que també denunciem que des de l’estat no es destinen els recursos suficients a Catalunya per cobrir les necessitats del model d’inserció laborals de les persones amb discapacitat. Cal que es destinin més recursos i també cal que aquests es concretin al més aviat possible. A hores d’ara l’estat encara no ha confirmat la quantitat total de recursos que rebran les comunitats autònomes, quan hi havia el compromís que ho concretarien el mes d’abril. No hi ha cap previsió de quan es concretaran aquests recursos.
Creiem fermament que hi ha marge per trobar solucions i per arribar a acords que a curt termini permetin trobar solucions conjuntes de futur. Per això, continuarem denunciant que la situació
ha arribat al límit i el dia 21 de maig tornarem a sortir al carrer per exigir solucions urgents i efectives a un problema de país que afecta les persones més vulnerables.
Què exigim:
GENERALITAT DE CATALUNYA
El lideratge per trobar les solucions urgents i necessàries a una problemàtica transversal i de país.
La concreció de solucions urgents i dotar els recursos necessaris que permetin: arribar al 75% de l’SMI de subvenció per les persones amb especials dificultats que treballen en CET; Incrementar les tarifes de finançament dels serveis d’atenció; Solucionar l’envelliment prematur; i Recuperar les subvencions a la inversió.
Seguretat i estabilitat en el finançament: tenir una planificació plurianual del finançament i acabar amb els retards en els pagaments.

GOVERN DE L’ESTAT
Que el sistema de repartiment dels fons estatals per als CETs es faci en funció del número de treballadors de cada comunitat autònoma en lloc de fer-ho en base a criteris generalistes com fins ara. Cal incrementar els recursos per CET que es destinen a Catalunya ja que té el 23% de les persones amb discapacitat que treballen a CET del conjunt de l’estat, però només rep el 16% dels recursos (aquest 23% arriba al 27% si ho parlem en termes de persones amb especials dificultats).
Que es reuneixi amb caràcter d’urgència la Conferència Sectorial espanyola de Treball, prevista per l’abril passat, que ha d’aprovar l’assignació de recursos per als CETs de les diferents comunitats autònomes per al 2019.

No Comments

Post A Comment

X