29 gen. Posa’t els taps i vine a la festa!
L’associació Amisol engega una campanya per sensibilitzar la població sobre la existència de persones amb alta sensibilitat auditiva, i donar suport a la participació d’aquestes al Carnaval de Solsona.
L’alta sensibilitat auditiva o hiperacúsia és la condició per la qual algunes persones presenten una hipersensibilitat al so que els provoca que, els simples sons de la vida quotidiana puguin ser desagradables i generar molèsties. Aquesta característica funcional, molt sovint representa una limitació alhora de participar en actes o celebracions amb nivells elevats de soroll, com pot ser un concert o els petards d’un castell de focs. I si bé el bloqueig de l’entrada del so a les orelles per mitjà d’uns senzills taps de cera no és una solució definitiva a la problemàtica, sí que, momentàniament, pot disminuir els efectes dol so a la persona i permetre la participació a la festa.
Així doncs, en el marc de la celebració del Carnaval de Solsona les properes setmanes, l’associació Amisol ha acordat dedicar la recaptació del col·lectiu dels Ami-Pops a la difusió de l’hiperacusia i a l’adquisició i distribució de taps auditius per tal que les persones que ho necessitin, puguin fer-ne ús i gaudir de la festa del Carnaval. El punt de distribució dels taps serà a la botiga de Carnaval i al Bar Casal.
El col·lectiu dels AMI-POPs és un grup de persones promogut per l’Associació Amisol que, per tercer any consecutiu, realitzen accions per promoure que el Carnaval de Solsona sigui una festa inclusiva. Els seus membres obtenen un “parxe” a canvi d’una contribució econòmica de 8 €. En edicions anteriors, les aportacions econòmiques han anat destinades a finançar la interpretació en llenguatge de signes d’alguns actes i a la difusió del Carnaval de Solsona al col·lectiu de persones amb discapacitat de la província de Lleida, per donar-la a conèixer com a festa especialment inclusiva.
Si et crida la idea i vols formar part del col·lectiu i aconseguir el “parxe” d’aquest Carnaval 2024, pots posar-te en contacte amb l’Amisol a través del correu-e: oci@amisol.cat o per telèfon al 621 27 08 14. I per aquells que ja formen part del col·lectiu, volem agrair-vps, un any més, la sensibilitat i el suport a la causa, i recordar-vos que podeu passar a buscar el “parxe” a la recepció de l’Amisol de l’edifici del seminari menor, en l’horari de dilluns a divendres de 9:00h a 13:30h i de 15:30h a 18:00h.
Entre tots i totes, amb taps o sense, farem un Carnaval més inclusiu!
No Comments