L’associació

Història

L’Associació Pro Minusvàlids de Solsona i Comarca (Amisol) és una entitat privada, sense ànim de lucre, que va néixer l’any 1976 per la iniciativa d’un grup de solsonins membres de Càritas i de famílies afectades, que veieren la necessitat de crear recursos per al col·lectiu de persones amb discapacitat residents a la comarca, que fins aleshores s’havien de traslladar fora per ser ateses.
El primer pas va ser la creació d’un taller, que en aquells moments era un taller d’Iniciació Productiva. L’Ajuntament de Solsona va cedir un local a l’edifici dels Escolapis i se’n va iniciar el funcionament amb 6 persones ateses i amb el nom de Nou Camí.
L’any 1984 es van inaugurar les actuals instal·lacions a la partida de Santa Llúcia de Solsona. Això es va poder aconseguir gràcies a la donació del terreny per part del senyor Aleix Vilalta Salvadó i a les subvencions de la Generalitat de Catalunya per a la seva construcció.
En el decurs dels anys, s’han anat creant, ampliant i remodelant serveis. Així, doncs, a més del taller, ara tenim: la llar residència, l’esplai, el suport a la pròpia llar, el servei d’estimulació precoç i, des de fa poc, la gestió del Bar del Casal de Cultura i Joventut de Solsona.

solsonag
foto4

Amisol avui

L’Associació és avui una entitat reconeguda, consolidada i dinàmica que ha celebrat ja els 25 anys d’història i que continua en constant creixement.
Es regeix d’acord amb la Llei 7/1997, de 18 de juny, d’associacions i pels seus estatuts, aprovats en l’Assemblea General i inscrits i acceptats pel Departament de Justícia.
Està inscrita en el Registre de la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques amb el número 191 i en el Registre d’Entitats d’Iniciativa Social de la Generalitat de Catalunya.
Té la declaració d’utilitat pública (2000), ha estat guardonada amb la Placa President Macià (2003) i recentment ha obtingut el XIII Premi Signum atorgat per la Fundació Francesc Ribalta (2010) .
Està associada a la Federació catalana APPS, és membre de l’Associació Lleidatana ALLEM, federacions que agrupen entitats del sector d’atenció a persones amb discapacitat psíquica, i també forma part del Comitè de Direcció de la Fundació Privada Tutelar Terres de Lleida.

X